Varför jag gillar Klinta!!!

Klinta massageljus

Klinta massageljus

Hej vänner!

Idag tänkte jag berätta lite om varför jag och så många med mig gillar de härliga produkterna från Klintaco.

När jag startade butiken för snart tre år sedan var det en god vän till mig som sade. “Du måste ta in massageljusen från Klinta, de är superbra”. Jag mailade då Lisa Stevens på Klinta och fick genast svar att jag var välkommen att beställa deras produkter. Jag började med att ta hem några av deras massageljus/doftljus och sedan har det utökats till fler produkter såsom doftpinnar, bodybutter, läppbalsam, tvål, badsalt och doftspray.

Nu besöker jag deras monter varje gång det är Formexmässa och njuter av de nya dofterna.

Historia om företaget Klintaco!

Lisa var fastighetsmäklaren i London som längtade tillbaka till lugnet i Klinta i Skåne. Där öppnade hon en inredningsbutik i sina föräldrars handelsträdgård. Där i trädgården och de vackra omgivningarna skapade Lisa Klintas egna doftljus. Ingrediensena var viktiga.

Basen i alla Klintas ljus är förnyelsebara, komposterbara, vegetabiliska matoljor som är antingen ekologiska eller certifierat etiska. Utöver detta tillsätts några droppar eterisk olja eller parfymolja, ingenting annat.

Klintas massageljus är inga vanliga ljus. De är en massageolja. Tänd veken och vänta ca 15 minuter till lite olja samlats på ljuset. Doppa fingret och sedan kan du smörja dina torra händer, fötter ja hela kroppen. Då oljan är lagom varm är den också väldigt skön som massageolja.

Klinta massageljus

Klinta massageljus

Själv tycker jag det är mysigt att efter duschen krypa ner i soffan och tända ett ljus och sedan smörja in händer, ansikte och fötter. Det doftar ljuvligt och huden blir alldeles mjuk. Ett tips är att massera barnens ryggar med oljan så brukar de kunna somna gott sedan.

Det finns många härliga favoritdofter men min egna favorit är Granatäpple och mynta. Fräsch och alldeles ljuvlig. Dofterna i alla ljus är väldigt milda och även doftkänsliga personer brukar klara av Klintas ljus. Då ljusen även brinner utan sot så är det inget konstigt som kommer ut i luften du andas.

De stora ljusen i webbshoppen har en brinntid på ca 45 timmar och de små i ca 18 timmar. Med det beror förstås på hur mycket du smörjer dig med oljan.

Klinta massageljus

Klinta massageljus

Om du bara vill ha lite god doft i rummet är Doftpinnarna fantastiska!

Klinta doftpinnar

Klinta doftpinnar

Klintas doftpinnar baseras på olja från sojabönan, till skillnad från andra doftpinnar som metsadels består av alkohol eller glykol. Denna olja har lika goda doftbärande egenskaper som alkohol men utan den starkt alkoholhaltiga ångan.

Sätt dem i badrummet eller någon annanstans där du vill ha en fräsch, lagom doft. Doften räcker upp till 3 månader. Doftpinnar hittar du här.

En annan ganska ny produkt hos Klinta är doftspray. Den som finns i min webbshop doftar nytvättat.

Klinta doftspray

Klinta doftspray

Finns det något härligare än när man kommer hem till någon och huset doftar av fräscht tvättmedel.

Sprayen består av organiska biprodukter från bland annat sockerrör och sojabönor. Så det är en helt vegansk doftspray utan alkohol. Du kan spraya i luften eller på tyg och mattor. (Gör ett litet test först på en liten tygbit)

Något som blivit en populär storsäljare i butiken är Klintas läppbalsam! De hittar du här!

Klinta läppbalsam

Klinta läppbalsam

Klintas läppbalsam är en riktgt återfuktande näringsbomb! Den ekologiska basen består av bivax, solrosolja och kokosnötsolja och utöver detta tillsätts endast naturliga extrakt.

Klinta läppbalsam

Klinta läppbalsam

I detta läppbalsamet har man tillsatt lite rödbetsjuice som ger dina läppar en touch av rosarött.

Om du vill ha extra mjuka läppar kan du doppa hörnet av en frottéhandduk i lite ljummet vatten och massera dina läppar innan du smörjer dem med läppbalsam.

Klintas havssalt!

Klinta havssalt badsalt

Klinta havssalt badsalt

Saltet kan du använda i badet, fotbadet eller som en skrubb i duschen. Blanda då bara saltet med lite olja, ex oliv eller rapsolja och skrubba dig innan du kliver in.

Klintas råa och naturliga havssalt har skördats, renats och siktats för hand och därför bibehållit alla dess mineraler och näringsämnen. Saltet rengör, stimulerar och mjukgör huden. Havssaltet hittar du här!

Efter duschen eller badet är det härligt att smörja in sig, antingen med olja från ett massageljus eller med Klintas Bodybutter.

klinta bodybutter

Klinta bodybutter

Basen består av kokos, sheasmör, mandelolja, solrosolja och vitamin E.

 • Inga parabener eller artificiella konserveringämnen
 • Inga färgämnen
 • Inga animaliska ingredienser
 • Inga mineraloljor
 • Inga onödiga tillsatser
 • Inga djurtester

Huden blir mjuk och väldoftande.

I webbshoppen finns tre olika dofter, mango, lavendel & rosmarin, och unik doft.

Klintaco har många fler fantastiska produkter, kolla gärna deras hemsida https://www.klintaco.se. Om det är någon produkt du vill ska finnas i min butik är du välkommen att höra av dig! sara@butikeniloth.se

Bilderna i inlägget är Klintas egna!

Nu vill jag önska er en fin dag!

Kram Sara!

Om mig

IMG_0473

Sara heter jag och bor på en gård på landet i Breds socken som ligger mellan Enköping och Västerås.

Gården heter Löth därav namnet.

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för inredning. För ett par år sedan så öppnade jag en liten butik hemma på gården där jag säljer ny och gammal inredning i lantlig stil, vi säljer även sjalar, sminkväskor och smycken.

Lämna en kommentar

Följ oss på Instagram
@butikeniloth

 • 114
 • 10
 • 95
 • 1
 • 103
 • 3
 • 42
 • 0